Enciklopedia e Racave të Pulave > Rosat > Rosa Orpington

Rosa Orpington Facebook Twitter Google Plus LinkedIn

Përshkrimi i racës

Rosa Orpington u krijua nga William Cook nga Orpington në fund të shekullit të 19-të. I përzieu rosat Cayuga, rosat vrapuese Indiane, rosat Aylesbury dhe rosat Rouen për të krijuar pastaj një rosë me ngjyrë të verdhë në bezhë, sepse pendët në ngjyrë të verdhë në bezhë ishin shumë të përhapura. Më vonë ai zhvilloi versionet Orpington Blu, E Zezë dhe Çokollatë që kishin sqepa të bardhë në gjokset e tyre.
foto Rosa Orpington

Rosa Orpington

Importimi mars-prill 2019: Ne do të importojmë vezët për zogj të kësaj race nga vendi mëmë. Na kontaktoni, në rast se shfaqni interes.

Rosa Orpington

Ngjyra e pendës e verdhë, kafe

Pesha
rosak 2,2-3,4 kg
rosë 2,2-3,2 kg

Vendi i origjinës Britania e Madhe

Tufat 220 vezët

Pesha e vezës 65 g

Ngjyra e vezës e bardhë

Përdorimi veza, mishi

Madhësia e rrethit
rosak 16 mm
rosë 16 mm

Ofertë për shitje

Rosa Orpingtonmars–majqershor–shtator
1 vezë që nxjerr zogj8 €te shitura
rikëte shiturate shitura
rosakte shiturate shitura
rosëte shiturate shitura
çift racash 1,1te shiturate shitura
trio racash 1,2te shiturate shitura

Porosit këtu

Fotot

foto Rosa Orpington, rosak
Rosa Orpington, rosak
foto Rosa Orpington, rosë
Rosa Orpington, rosë

Registration in the mailinglist

Your email:
Your country
Your language

Antispam:Copyright © Enciklopedia e Racave të Pulave, 2011–2019. All rights reserved.
Harta e faqes – Lista e të gjitha racave të pulave
Ndryshimet e fundit: 19. janar 2019