Enciklopedia e Racave të Pulave > Rosat > Rosa ngjyrë argjendi Appleyard

Rosa ngjyrë argjendi Appleyard Facebook Twitter LinkedIn

Përshkrimi i racës

Appleyard u zhvillua në 1940 nga Reginald Appleyard in Suffolk-un Perëndimor, Angli. Ai po provonte të krijonte rosën perfekte me një kombinim të drejtë të bukurisë, madhësisë, numrit të madh të vezëve të bardha, dhe gjoksit të gjerë, të thellë dhe të gjatë. U bazua në një kryqëzim ndërmjet racave të mëdha të Rouen, Pekin dhe rosave Aylesbury. Modelet e vogla të Appleyard u krijuan nga Tom Bartlett në vitet 1970/80.

Rosa ngjyrë argjendi Appleyard

Ngjyra e pendës e egër argjendi

Pesha
rosak 4,1 kg
rosë 3,6 kg

Vendi i origjinës Britania e Madhe

Tufat 120 vezët

Pesha e vezës 65-80 g

Ngjyra e vezës e bardhë

Përdorimi mishi

Madhësia e rrethit
rosak 18 mm
rosë 18 mm

Fotot


Registration in the mailinglist

Your email:
Your country
Your language

Antispam:

Copyright © Enciklopedia e Racave të Pulave, 2011–2024. All rights reserved.
Harta e faqes – Lista e të gjitha racave të pulave
Ndryshimet e fundit: 19. prill 2024