Enciklopedia e Racave të Pulave > Rosat > Rosa Campbell

Rosa Campbell Facebook Twitter LinkedIn

Përshkrimi i racës

Nga fundi i shekullit të 19-të Adele Campbell kryqëzoi Rosën Indiane vrapuese Faën dhe Ëhite e cil ishtë bënte shumë vezë (195 vezë në 197 ditë) me Rosën Rouen. Ajo donte të krijontë një racë që do të jepte vezë dhe kishte një trup më të madh.Tipari i ngrohjes së vezëve në këtë racë është sakrifikuar në shkëmbim të aftësisë për të bërë një numër të madh vezësh.
foto Rosa Campbell

Rosa Campbell

Rosa Campbell

Ngjyra e pendës kaki, e bardhë, kafe-shumë e errët

Pesha
rosak 2,3-2,5 kg
rosë 2-2,3 kg

Vendi i origjinës Britania e Madhe

Tufat 300 vezët

Pesha e vezës 65 g

Ngjyra e vezës e bardhë, e gjelbër

Përdorimi veza, mishi

Madhësia e rrethit
rosak 15 mm
rosë 15 mm

Fotot

foto Rosa Campbell, rosak
Rosa Campbell, rosak
foto Rosa Campbell, rosë
Rosa Campbell, rosë

Registration in the mailinglist

Your email:
Your country
Your language

Antispam:

Copyright © Enciklopedia e Racave të Pulave, 2011–2024. All rights reserved.
Harta e faqes – Lista e të gjitha racave të pulave
Ndryshimet e fundit: 19. prill 2024