Enciklopedia e Racave të Pulave > Pulat > Pule e zezë suedeze

Pule e zezë suedeze Facebook Twitter LinkedIn

Përshkrimi i racës

Zogu i pulës së zezë Suedeze u importua nëpërmjet detarëve nga Mozambiku në Norvegji dhe më vonë në Suedi në mesin e shekullit të 17-të. Atje u kryqëzua me racat lokale të zogjve të pulave si dhe u përshtat me kushtet më të vështira të mjedisit lokal. Sot ajo njihet si racë e veçantë. Ndryshon nga racat e tjera të pulave të zeza (p.sh. zogj pule Kadaknath, Cemani – Ayam Cemani, etj.). Rrallë mbahet jashtë Suedisë dhe Norvegjisë.
foto Pule e zezë suedeze

Pule e zezë suedeze

Pule e zezë suedeze

Ngjyra e pendës e zezë

Pesha
gjel 1,5-2 kg
pula 1-1,5 kg

Vendi i origjinës Suedia

Tufat 140 vezët

Pesha e vezës 40-45 g

Ngjyra e vezës ngjyrë kremi

Përdorimi veza

Madhësia e rrethit
gjel 18 mm
pula 16 mm

Fotot

foto Pule e zezë suedeze. çift racash 1,1
Pule e zezë suedeze. çift racash 1,1
foto Pule e zezë suedeze. zog pule
Pule e zezë suedeze. zog pule
foto Pule e zezë suedeze. veza
Pule e zezë suedeze. veza
foto Pule e zezë suedeze. veza
Pule e zezë suedeze. veza

Registration in the mailinglist

Your email:
Your country
Your language

Antispam:

Copyright © Enciklopedia e Racave të Pulave, 2011–2024. All rights reserved.
Harta e faqes – Lista e të gjitha racave të pulave
Ndryshimet e fundit: 19. prill 2024