Enciklopedia e Racave të Pulave > Pulat > Gjeli Kosovar këndimgjatë

Gjeli Kosovar këndimgjatë

Përshkrimi i racës

Gjeli i Kosovës që këndon gjatë është një racë e vjetër e zogut të pulës që e ka origjinën nga Kosova. Siç e sugjeron emri i tij, tipari i tij kryesor është kirikikija e tij e gjatë ("të kënduarit"). Përpara 2011 mbahej rrallë vetëm në Kosovë dhe zonat përreth. Në 2011 ne kemi importuar vezë për zogj nga Kosova në Sllovaki dhe Çeki, dhe kemi vendosur atje një popullatë të madhe prej rreth 80 shpendësh. Në vitet në vijim, kemi ndarë së bashku me rritës të tjerë të pulave në Europë vezë për zogj dhe gjela. Për momentin kjo racë mbahet në vendet si më poshtë dhe nuk është më një racë e rrezikuar: Austri, Bosnjë Herzegovinë, Kroaci, Çeki, Francë, Gjermani, Kosovë, Maqedoni, Mal i Zi, Poloni, Serbi, Sllovaki dhe Suedi. Numri më i madh i shpendëve ende mbahet në Çeki dhe Sllovaki.

foto Gjeli Kosovar këndimgjatë

Gjeli Kosovar këndimgjatë

Importimi maj-qershor 2018: Ne do të importojmë vezët për zogj të kësaj race nga vendi mëmë. Na kontaktoni, në rast se shfaqni interes.

Gjeli Kosovar këndimgjatë

Ngjyra e pendës e zezë

Pesha
gjel 2,4-3,25 kg
pula 1,5-2,5 kg

Vendi i origjinës Kosova

Tufat 160 vezët

Pesha e vezës 55-60 g

Ngjyra e vezës e bardhë

Përdorimi mishi, veza, ruajtësit e racave të veçanta

Madhësia e rrethit
gjel 20 mm
pula 18 mm

Ofertë për shitje

Gjeli Kosovar këndimgjatëmars–majqershor–shtator
1 vezë që nxjerr zogj6 €te shitura
zog pulete shiturate shitura
gjelte shiturate shitura
pulate shiturate shitura
çift racash 1,1te shiturate shitura
trio racash 1,2te shiturate shitura

Porosit këtu

Fotot

foto Gjeli Kosovar këndimgjatë, gjel
Gjeli Kosovar këndimgjatë, gjel
foto Gjeli Kosovar këndimgjatë, gjel
Gjeli Kosovar këndimgjatë, gjel
foto Gjeli Kosovar këndimgjatë, gjel
Gjeli Kosovar këndimgjatë, gjel
foto Gjeli Kosovar këndimgjatë, gjel
Gjeli Kosovar këndimgjatë, gjel
foto Gjeli Kosovar këndimgjatë, gjel
Gjeli Kosovar këndimgjatë, gjel
foto Gjeli Kosovar këndimgjatë, gjel
Gjeli Kosovar këndimgjatë, gjel
foto Gjeli Kosovar këndimgjatë, gjel
Gjeli Kosovar këndimgjatë, gjel
foto Gjeli Kosovar këndimgjatë, gjel
Gjeli Kosovar këndimgjatë, gjel
foto Gjeli Kosovar këndimgjatë, pula
Gjeli Kosovar këndimgjatë, pula
foto Gjeli Kosovar këndimgjatë, pula
Gjeli Kosovar këndimgjatë, pula
foto Gjeli Kosovar këndimgjatë, pula
Gjeli Kosovar këndimgjatë, pula
foto Gjeli Kosovar këndimgjatë, pula
Gjeli Kosovar këndimgjatë, pula
foto Gjeli Kosovar këndimgjatë, gjel
Gjeli Kosovar këndimgjatë, gjel
foto Gjeli Kosovar këndimgjatë, gjel
Gjeli Kosovar këndimgjatë, gjel
foto Gjeli Kosovar këndimgjatë, gjel
Gjeli Kosovar këndimgjatë, gjel
foto Gjeli Kosovar këndimgjatë, gjel
Gjeli Kosovar këndimgjatë, gjel
foto Gjeli Kosovar këndimgjatë, pula
Gjeli Kosovar këndimgjatë, pula
foto Gjeli Kosovar këndimgjatë, pula
Gjeli Kosovar këndimgjatë, pula
foto Gjeli Kosovar këndimgjatë, zog pule
Gjeli Kosovar këndimgjatë, zog pule
foto Gjeli Kosovar këndimgjatë, zog pule
Gjeli Kosovar këndimgjatë, zog pule
foto Gjeli Kosovar këndimgjatë, zog pule
Gjeli Kosovar këndimgjatë, zog pule
foto Gjeli Kosovar këndimgjatë, zog pule
Gjeli Kosovar këndimgjatë, zog pule

Registration in the mailinglist

Your email:
Your country
Your language

Antispam:Copyright © Enciklopedia e Racave të Pulave, 2011–2018. All rights reserved.
Harta e faqes – Lista e të gjitha racave të pulave
Ndryshimet e fundit: 20. qershor 2018