Енциклопедија на раси на живина > Како да нарачате

Како да нарачате

Општи услови

Како да нарачате

Можете да нарачате јајца за испилување и животни преку е-пошта, на адресата: email

Можете да ги купите само оние раси кои имаат цена. Ако цената не е наведена, тоа значи дека моментално таа раса не е во продажба. Пријавете се на листата и редовно ќе ве известуваме кои раси моментално се за продавање.

Резервации

Можете да ги резервирате сите раси со цена, во текот на целата година. Кога расата ќе биде достапна за продажба, ќе Ве известиме.

Кога нарачувате и резервирате Ве молиме да ги наведете:

- Вашето име и адреса
- Вашата адреса за е-пошта и телефонски број (со меѓународен повикувачки број)
- што сакате да нарачате (јајца, младенчиња, возрасни животни)
- посакуваниот датум на испорака

Ќе ја потврдиме Вашата нарачка најбрзо што можеме.

Кога расата ќе стане достапна ќе Ве известиме.

Во меѓувреме ако се откажете од нарачката, Ве молиме откажете ја преку е-пошта.

Време на испорака

Јајцата за испилување се доставуваат свежи, помалку од пет дена откако ќе се снесат. На секое јајце пишува датум кога е снесено. Постари јајца можеме да Ви испратиме само доколку Вие се сложите на тоа.

По потврдување на нарачката, ќе Ве известиме за просечното време на испорака. Ќе се обидеме да Ви ги испратиме јајцата за испилување во договореното време, но имајте на ум дека тоа е проценето време и не можеме да го гарантираме од повеќе причини (посебно затоа што ни кокошката не знае точно колку јајца ќе снесе во наредните денови).

Придружете се на нашата листа и добивајте информации преку е-пошта.

Испорака

Јајцата за испилување можат да бидат испорачани во следниве држави. Ако не живеете во наведените држави, нема да можеме да Ви испратиме јајца поради ветеринарни причини. Но, можете да ги подигнете јајцата во Чешка и Словачка, и да ги увезете во Вашата држава на сопствен ризик.

Листа на држави во кои вршиме испорака

Австрија
Андора
Белгија
Бугарија
Германија
Грција
Данска
Естонија
Ирска
Исланд
Италија
Кипар
Летонија
Литванија
Лихтенштајн
Луксембург
Малта
Монако
Норвешка
Полска
Португалија
Романија
Сан Марино
Словачка
Словенија
Србија
Унгарија
Фарски Острови
Финска
Франција
Холандија
Хрватска
Чешка
Швајцарија
Шведска
Шпанија

Испораката на јајцата се врши по пошта

Јајцата за испилување се пакуваат внимателно за да не пукнат за време на транспортот.

Јајцата се испраќаат со чешка и словачка пошта. Лична достава е достапна на барање.

Поштарина

Поштарина

do 5 kg

do 10 kg

Чешка

200 CZK

200 CZK

Словачка

10 €

10 €

Австрија
Бугарија
Германија
Полска
Романија
Унгарија

10 €

15 €

Белгија
Данска
Естонија
Летонија
Литванија
Словенија
Холандија
Хрватска

15 €

20 €

Грција
Ирска
Италија
Луксембург
Португалија
Финска
Франција
Шведска
Шпанија

20 €

30 €

Лихтенштајн

25 €

30 €

Кипар

25 €

45 €

Андора
Исланд
Малта
Монако
Норвешка
Сан Марино
Фарски Острови
Швајцарија

30 €

Контактирајте нѐ

Србија

70 €

75 €


Како ги пакуваме јајцата за испилување

  Регистрирање на листата со адреси

  Вашата адреса на е-пошта:
  Држава
  Јазик

  Antispam:

  Copyright © Енциклопедија на раси на живина, 2011–2024. Сите права се задржани.
  Мапа на веб-локацијата – Листа на сите раси на живина
  Последно ажурирање: 19. април 2024