Енциклопедија на раси на живина > Кокошки > Џуџеста кокинкина

Џуџеста кокинкина Facebook Twitter LinkedIn

Опис на расите

слика Џуџеста кокинкина

Џуџеста кокинкина

Џуџеста кокинкина

Боја на перјата

Тежина
петел 1-1,3 kg
кокошка 0,7-1 kg

Земја на потекло Кина

Носивост 50 јајца

Тежина на јајца 35 g

Боја на јајца крем

Употреба одгледување како хоби

Величина на прстен
петел 16 mm
кокошка 15 mm

Фото-галерија

слика
слика
слика
слика
слика
слика
слика
слика
слика
слика

Регистрирање на листата со адреси

Вашата адреса на е-пошта:
Држава
Јазик

Antispam:

Copyright © Енциклопедија на раси на живина, 2011–2024. Сите права се задржани.
Мапа на веб-локацијата – Листа на сите раси на живина
Последно ажурирање: 11. февруари 2024