Енциклопедија на раси на живина > Кокошки > Џуџеста араукана

Џуџеста араукана Facebook Twitter LinkedIn

Опис на расите

слика Џуџеста араукана

Џуџеста араукана

Џуџеста араукана

Боја на перјата повеќебојни

Тежина
петел 0,8-1,2 kg
кокошка 0,6-1 kg

Земја на потекло Чиле, Германија, Соединети Американски Држави

Носивост 150 јајца

Тежина на јајца 25-35 g

Боја на јајца зелено

Употреба јајце

Величина на прстен
петел 13 mm
кокошка 11 mm

Фото-галерија

слика Џуџеста араукана, петел
Џуџеста араукана, петел
слика Џуџеста араукана, петел
Џуџеста араукана, петел
слика Џуџеста араукана, петел
Џуџеста араукана, петел
слика Џуџеста араукана, кокошка
Џуџеста араукана, кокошка
слика Џуџеста араукана, кокошка
Џуџеста араукана, кокошка
слика Џуџеста араукана, петел
Џуџеста араукана, петел
слика Џуџеста араукана, пиле
Џуџеста араукана, пиле
слика Џуџеста араукана, пиле
Џуџеста араукана, пиле
слика Џуџеста араукана, јајце
Џуџеста араукана, јајце

Регистрирање на листата со адреси

Вашата адреса на е-пошта:
Држава
Јазик

Antispam:

Copyright © Енциклопедија на раси на живина, 2011–2024. Сите права се задржани.
Мапа на веб-локацијата – Листа на сите раси на живина
Последно ажурирање: 11. февруари 2024