Енциклопедија на раси на живина > Гуски > Јочианшка гуска

Јочианшка гуска Facebook Twitter Google Plus LinkedIn

Опис на расите

Јочианшка гуска

Боја на перјата кафеаво

Тежина
гусак 4,5 kg
гуска 4 kg

Земја на потекло Кина

Носивост 40 јајца

Тежина на јајца 150 g

Боја на јајца бело

Употреба месо

Величина на прстен
гусак - mm
гуска - mm

Фото-галерија


Регистрирање на листата со адреси

Вашата адреса на е-пошта:
Држава
Јазик

Antispam:Copyright © Енциклопедија на раси на живина, 2011–2019. Сите права се задржани.
Мапа на веб-локацијата – Листа на сите раси на живина
Последно ажурирање: 19. јануари 2019