Енциклопедија на раси на живина > Гуски > Јенска гуска

Јенска гуска Facebook Twitter Google Plus LinkedIn

Опис на расите

Јенска гуска

Боја на перјата кафеаво

Тежина
гусак 6 kg
гуска 5 kg

Земја на потекло Кина

Носивост 25-35 јајца

Тежина на јајца 150 g

Боја на јајца бело

Употреба месо

Величина на прстен
гусак - mm
гуска - mm

Фото-галерија


Регистрирање на листата со адреси

Вашата адреса на е-пошта:
Држава
Јазик

Antispam:Copyright © Енциклопедија на раси на живина, 2011–2019. Сите права се задржани.
Мапа на веб-локацијата – Листа на сите раси на живина
Последно ажурирање: 19. јануари 2019