Енциклопедија на раси на живина > Потполошки > Јапонска потполошка (за производство на месо)

Јапонска потполошка (за производство на месо) Facebook Twitter LinkedIn

Опис на расите

слика Јапонска потполошка (за производство на месо)

Јапонска потполошка (за производство на месо)

Јапонска потполошка (за производство на месо)

Боја на перјата повеќебојни

Тежина
мажјак плаша 0,18 kg
женка плаша 0,24 kg

Земја на потекло Америка

Носивост 200-220 јајца

Тежина на јајца 12-16 g

Боја на јајца кафеаво

Употреба месо

Величина на прстен
мажјак плаша 7 mm
женка плаша 7 mm

Фото-галерија

слика Јапонска потполошка (за производство на месо)
Јапонска потполошка (за производство на месо)

Регистрирање на листата со адреси

Вашата адреса на е-пошта:
Држава
Јазик

Antispam:

Copyright © Енциклопедија на раси на живина, 2011–2024. Сите права се задржани.
Мапа на веб-локацијата – Листа на сите раси на живина
Последно ажурирање: 11. февруари 2024