Ние треба преведувач од српски до македонски

Енциклопедија на раси на живина > Гуски > Јангценгјаншка гуска

Јангценгјаншка гуска

Опис на расите

Јангценгјаншка гуска

Боја на перјата жолти

Тежина
гусак 4,1 kg
гуска 3,1 kg

Земја на потекло Кина

Носивост 26 јајца

Тежина на јајца 140 g

Боја на јајца бело

Употреба месо

Величина на прстен
гусак - mm
гуска - mm

Фото-галеријаРегистрирање на листата со адреси

Вашата адреса на е-пошта:
Држава
Јазик

Copyright © Енциклопедија на раси на живина, 2011–2017. Сите права се задржани.
Мапа на веб-локацијата – Листа на сите раси на живина
Последно ажурирање: 21. септември 2017