Енциклопедија на раси на живина > Гуски > Штхоуска гуска

Штхоуска гуска Facebook Twitter LinkedIn

Опис на расите

Штхоуска гуска

Боја на перјата кафеаво

Тежина
гусак 9 kg
гуска 8 kg

Земја на потекло Кина

Носивост 14-28 јајца

Тежина на јајца 210 g

Боја на јајца бело

Употреба месо, перја

Величина на прстен
гусак - mm
гуска - mm

Фото-галерија


Регистрирање на листата со адреси

Вашата адреса на е-пошта:
Држава
Јазик

Antispam:

Copyright © Енциклопедија на раси на живина, 2011–2024. Сите права се задржани.
Мапа на веб-локацијата – Листа на сите раси на живина
Последно ажурирање: 11. февруари 2024