Енциклопедија на раси на живина > Гуски > Штајнбашка гуска

Штајнбашка гуска Facebook Twitter LinkedIn

Опис на расите

слика Штајнбашка гуска

Штајнбашка гуска

Штајнбашка гуска

Боја на перјата сини, сиви

Тежина
гусак 5,5-6,5 kg
гуска 4,5-5,5 kg

Земја на потекло Германија

Носивост 20-50 јајца

Тежина на јајца 130 g

Боја на јајца бело

Употреба месо, перја, борби со гуски

Величина на прстен
гусак 24 mm
гуска 24 mm

Фото-галерија

слика
слика
слика

Регистрирање на листата со адреси

Вашата адреса на е-пошта:
Држава
Јазик

Antispam:

Copyright © Енциклопедија на раси на живина, 2011–2024. Сите права се задржани.
Мапа на веб-локацијата – Листа на сите раси на живина
Последно ажурирање: 19. април 2024