Енциклопедија на раси на живина > Патки > Шетландска патка

Шетландска патка Facebook Twitter Google Plus LinkedIn

Опис на расите

Шетландската патка е црна со бели гради. Шетландските патки ги делат истите предци со другите северно-европски раси на патки - померанската патка и шведската сина патка, но се помали од нив. Шетландскиот патор има небесно син клун, а женката има сиво-син клун.
слика Шетландска патка

Шетландска патка

Увоз март-април 2019: Увезуваме јајца за испилување од следниве раси.

Шетландска патка

Боја на перјата црни со бели гради

Тежина
патор 2 kg
патка 1,8 kg

Земја на потекло Велика Британија

Носивост 30-40 јајца

Тежина на јајца 50 g

Боја на јајца бело

Употреба месо

Величина на прстен
патор 15 mm
патка 15 mm

Понуда за продажба

Шетландска паткамарт–мајјуни–септември
1 јајце за испилување20 €не е достапна
патчене е достапнане е достапна
паторне е достапнане е достапна
паткане е достапнане е достапна
еден пар 1,1не е достапнане е достапна
една тројка 1,2не е достапнане е достапна

Нарачајте овде

Фото-галерија

слика Шетландска патка
Шетландска патка
слика Шетландска патка
Шетландска патка
слика Шетландска патка
Шетландска патка
слика Шетландска патка
Шетландска патка
слика Шетландска патка
Шетландска патка
слика Шетландска патка, патче
Шетландска патка, патче
слика Шетландска патка, патче
Шетландска патка, патче
слика Шетландска патка, патче
Шетландска патка, патче
слика Шетландска патка, патче
Шетландска патка, патче
слика Шетландска патка, патче
Шетландска патка, патче
слика Шетландска патка, патче
Шетландска патка, патче
слика Шетландска патка, патче
Шетландска патка, патче
слика Шетландска патка, патче
Шетландска патка, патче
слика Шетландска патка, патче
Шетландска патка, патче
слика Шетландска патка, патче
Шетландска патка, патче
слика Шетландска патка, патче
Шетландска патка, патче
слика Шетландска патка, патче
Шетландска патка, патче
слика Шетландска патка, патче
Шетландска патка, патче
слика Шетландска патка, патче
Шетландска патка, патче
слика Шетландска патка, патче
Шетландска патка, патче
слика Шетландска патка, патче
Шетландска патка, патче
слика Шетландска патка, патче
Шетландска патка, патче
слика Шетландска патка, патче
Шетландска патка, патче
слика Шетландска патка, патче
Шетландска патка, патче
слика Шетландска патка, патче
Шетландска патка, патче
слика Шетландска патка
Шетландска патка
слика Шетландска патка
Шетландска патка

Регистрирање на листата со адреси

Вашата адреса на е-пошта:
Држава
Јазик

Antispam:Copyright © Енциклопедија на раси на живина, 2011–2019. Сите права се задржани.
Мапа на веб-локацијата – Листа на сите раси на живина
Последно ажурирање: 12. јануари 2019