Енциклопедија на раси на живина > Гуски > Шетландска гуска

Шетландска гуска Facebook Twitter LinkedIn

Опис на расите

Шетландска гуска

Боја на перјата разликување на половите по боја (мажјаци бели, женки – сиво-шарени)

Тежина
гусак 3,6–4,5 kg
гуска 2,7-3,6 kg

Земја на потекло Велика Британија

Носивост 15-20 јајца

Тежина на јајца - g

Боја на јајца бело

Употреба месо, перја

Величина на прстен
гусак 22 mm
гуска 22 mm

Фото-галерија

Регистрирање на листата со адреси

Вашата адреса на е-пошта:
Држава
Јазик

Antispam:

Copyright © Енциклопедија на раси на живина, 2011–2024. Сите права се задржани.
Мапа на веб-локацијата – Листа на сите раси на живина
Последно ажурирање: 19. април 2024