Енциклопедија на раси на живина > Патки > Шведска сина патка

Шведска сина патка Facebook Twitter LinkedIn

Опис на расите

слика Шведска сина патка

Шведска сина патка

Шведска сина патка

Боја на перјата сини со бели гради, црни со бели гради, бисерно-сиви со бели гради

Тежина
патор 3-4 kg
патка 2,5-3,5 kg

Земја на потекло Шведска

Носивост 100 јајца

Тежина на јајца 80-90 g

Боја на јајца бело

Употреба месо

Величина на прстен
патор 18 mm
патка 18 mm

Фото-галерија

слика Шведска сина патка
Шведска сина патка
слика Шведска сина патка
Шведска сина патка
слика Шведска сина патка, патче
Шведска сина патка, патче
слика Шведска сина патка, патче
Шведска сина патка, патче
слика Шведска сина патка, патче
Шведска сина патка, патче
слика Шведска сина патка, патче
Шведска сина патка, патче
слика Шведска сина патка, патче
Шведска сина патка, патче
слика Шведска сина патка, патче
Шведска сина патка, патче
слика Шведска сина патка, патче
Шведска сина патка, патче
слика Шведска сина патка, патка
Шведска сина патка, патка
слика Шведска сина патка, патка
Шведска сина патка, патка

Регистрирање на листата со адреси

Вашата адреса на е-пошта:
Држава
Јазик

Antispam:

Copyright © Енциклопедија на раси на живина, 2011–2024. Сите права се задржани.
Мапа на веб-локацијата – Листа на сите раси на живина
Последно ажурирање: 11. февруари 2024