Енциклопедија на раси на живина > Патки > Шведска жолта патка

Шведска жолта патка Facebook Twitter LinkedIn

Опис на расите

слика Шведска жолта патка

Шведска жолта патка

Шведска жолта патка

Боја на перјата жолти

Тежина
патор 3-3,5 kg
патка 2,5-3 kg

Земја на потекло Шведска

Носивост 100-200 јајца

Тежина на јајца 80-90 g

Боја на јајца бело

Употреба месо

Величина на прстен
патор 18 mm
патка 18 mm

Фото-галерија

слика Шведска жолта патка
Шведска жолта патка
слика Шведска жолта патка
Шведска жолта патка

Регистрирање на листата со адреси

Вашата адреса на е-пошта:
Држава
Јазик

Antispam:

Copyright © Енциклопедија на раси на живина, 2011–2024. Сите права се задржани.
Мапа на веб-локацијата – Листа на сите раси на живина
Последно ажурирање: 11. февруари 2024