Енциклопедија на раси на живина > Патки > Шарена патка

Шарена патка Facebook Twitter LinkedIn

Опис на расите

слика Шарена патка

Шарена патка

Шарена патка

Боја на перјата црни, сини, кафеаво

Тежина
патор 2,7 kg
патка 2,25 kg

Земја на потекло Велика Британија, Германија

Носивост 80 јајца

Тежина на јајца 65 g

Боја на јајца бело

Употреба месо

Величина на прстен
патор 16 mm
патка 16 mm

Фото-галерија

слика Шарена патка, патор, црни
Шарена патка, патор, црни
слика Шарена патка, патор, црни
Шарена патка, патор, црни
слика Шарена патка, патор, црни
Шарена патка, патор, црни
слика Шарена патка, патор, црни
Шарена патка, патор, црни
слика Шарена патка, патор, сини
Шарена патка, патор, сини

Регистрирање на листата со адреси

Вашата адреса на е-пошта:
Држава
Јазик

Antispam:

Copyright © Енциклопедија на раси на живина, 2011–2024. Сите права се задржани.
Мапа на веб-локацијата – Листа на сите раси на живина
Последно ажурирање: 11. февруари 2024