Енциклопедија на раси на живина > Гуски > Чханглеска гуска

Чханглеска гуска Facebook Twitter Google Plus LinkedIn

Опис на расите

Чханглеска гуска

Боја на перјата кафеаво

Тежина
гусак 4,4 kg
гуска 4,2 kg

Земја на потекло Кина

Носивост 30-40 јајца

Тежина на јајца 150-160 g

Боја на јајца бело

Употреба месо

Величина на прстен
гусак - mm
гуска - mm

Фото-галерија


Регистрирање на листата со адреси

Вашата адреса на е-пошта:
Држава
Јазик

Antispam:Copyright © Енциклопедија на раси на живина, 2011–2019. Сите права се задржани.
Мапа на веб-локацијата – Листа на сите раси на живина
Последно ажурирање: 12. јануари 2019