Енциклопедија на раси на живина > Гуски > Чтинска бела гуска

Чтинска бела гуска Facebook Twitter LinkedIn

Опис на расите

Чтинска бела гуска

Боја на перјата бело

Тежина
гусак 4,5-5,5 kg
гуска 3,5-4,5 kg

Земја на потекло Кина

Носивост - јајца

Тежина на јајца - g

Боја на јајца бело

Употреба јајце, месо, перја

Величина на прстен
гусак - mm
гуска - mm

Фото-галерија


Регистрирање на листата со адреси

Вашата адреса на е-пошта:
Држава
Јазик

Antispam:

Copyright © Енциклопедија на раси на живина, 2011–2024. Сите права се задржани.
Мапа на веб-локацијата – Листа на сите раси на живина
Последно ажурирање: 11. февруари 2024