Енциклопедија на раси на живина > Кокошки > Чешка златна кокошка

Чешка златна кокошка Facebook Twitter Google Plus LinkedIn

Опис на расите

Чешка златна кокошка
слика Чешка златна кокошка

Чешка златна кокошка

Чешка златна кокошка

Боја на перјата

Тежина
петел 2,3-2,8 kg
кокошка 2-2,5 kg

Земја на потекло Чешка

Носивост 150-190 јајца

Тежина на јајца 55-60 g

Боја на јајца крем

Употреба месо, јајце

Величина на прстен
петел 18 mm
кокошка 16 mm

Понуда за продажба

Чешка златна кокошкамарт–мајјуни–септември
1 јајце за испилување3 €2 €
пилене е достапнане е достапна
петелне е достапнане е достапна
кокошкане е достапнане е достапна
еден пар 1,1не е достапнане е достапна
една тројка 1,2не е достапнане е достапна

Нарачајте овде

Фото-галерија

слика Чешка златна кокошка, петел
Чешка златна кокошка, петел
слика Чешка златна кокошка, петел
Чешка златна кокошка, петел
слика Чешка златна кокошка, петел
Чешка златна кокошка, петел
слика Чешка златна кокошка, кокошка
Чешка златна кокошка, кокошка
слика Чешка златна кокошка, кокошка
Чешка златна кокошка, кокошка
слика Чешка златна кокошка, кокошка
Чешка златна кокошка, кокошка
слика Чешка златна кокошка, кокошка
Чешка златна кокошка, кокошка
слика Чешка златна кокошка, кокошка
Чешка златна кокошка, кокошка
слика Чешка златна кокошка, кокошка
Чешка златна кокошка, кокошка
слика Чешка златна кокошка, пиле
Чешка златна кокошка, пиле
слика Чешка златна кокошка, пиле
Чешка златна кокошка, пиле
слика Чешка златна кокошка, пиле
Чешка златна кокошка, пиле
слика Чешка златна кокошка, пиле
Чешка златна кокошка, пиле
слика Чешка златна кокошка, пиле
Чешка златна кокошка, пиле
слика Чешка златна кокошка, пиле - петел
Чешка златна кокошка, пиле - петел

Регистрирање на листата со адреси

Вашата адреса на е-пошта:
Држава
Јазик

Antispam:Copyright © Енциклопедија на раси на живина, 2011–2019. Сите права се задржани.
Мапа на веб-локацијата – Листа на сите раси на живина
Последно ажурирање: 12. јануари 2019