Енциклопедија на раси на живина > Гуски > Чешка гуска

Чешка гуска Facebook Twitter LinkedIn

Опис на расите

Презентација на чешка гуска
слика Чешка гуска

Чешка гуска

Чешка гуска

Боја на перјата бело + со кикиришка

Тежина
гусак 5,5-6,6 kg
гуска 3,5-5,6 kg

Земја на потекло Чешка

Носивост 15-20 јајца

Тежина на јајца 120 g

Боја на јајца бело

Употреба месо, перја

Величина на прстен
гусак 24 mm
гуска 24 mm

Фото-галерија

слика Чешка гуска, гусак
Чешка гуска, гусак
слика Чешка гуска, еден пар 1,1
Чешка гуска, еден пар 1,1
слика Чешка гуска, гусак
Чешка гуска, гусак
слика Чешка гуска, гуска
Чешка гуска, гуска
слика Чешка гуска
Чешка гуска
слика Чешка гуска, една тројка 1,2
Чешка гуска, една тројка 1,2

Регистрирање на листата со адреси

Вашата адреса на е-пошта:
Држава
Јазик

Antispam:

Copyright © Енциклопедија на раси на живина, 2011–2024. Сите права се задржани.
Мапа на веб-локацијата – Листа на сите раси на живина
Последно ажурирање: 11. февруари 2024