Енциклопедија на раси на живина > Гуски > Четуншка бела гуска

Четуншка бела гуска Facebook Twitter Google Plus LinkedIn

Опис на расите

Четуншка бела гуска

Боја на перјата бело

Тежина
гусак 5 kg
гуска 4 kg

Земја на потекло Кина

Носивост 40 јајца

Тежина на јајца 150 g

Боја на јајца бело

Употреба месо, перја

Величина на прстен
гусак - mm
гуска - mm

Фото-галерија


Регистрирање на листата со адреси

Вашата адреса на е-пошта:
Држава
Јазик

Antispam:Copyright © Енциклопедија на раси на живина, 2011–2019. Сите права се задржани.
Мапа на веб-локацијата – Листа на сите раси на живина
Последно ажурирање: 19. јануари 2019