Енциклопедија на раси на живина > Гуски > Циска гуска

Циска гуска Facebook Twitter Google Plus LinkedIn

Опис на расите

Циска гуска

Боја на перјата бело

Тежина
гусак 4,2 kg
гуска 3,4 kg

Земја на потекло Кина

Носивост 100-180 јајца

Тежина на јајца 130 g

Боја на јајца бело

Употреба јајце, месо

Величина на прстен
гусак - mm
гуска - mm

Фото-галерија


Регистрирање на листата со адреси

Вашата адреса на е-пошта:
Држава
Јазик

Antispam:Copyright © Енциклопедија на раси на живина, 2011–2019. Сите права се задржани.
Мапа на веб-локацијата – Листа на сите раси на живина
Последно ажурирање: 12. јануари 2019