Енциклопедија на раси на живина > Гуски > Целска гуска

Целска гуска Facebook Twitter LinkedIn

Опис на расите

слика Целска гуска

Целска гуска

Целска гуска

Боја на перјата кафеаво

Тежина
гусак 5,5-6,5 kg
гуска 4-6 kg

Земја на потекло Германија

Носивост 15-20 јајца

Тежина на јајца 130 g

Боја на јајца бело

Употреба месо, перја

Величина на прстен
гусак 24 mm
гуска 24 mm

Фото-галерија

слика Целска гуска
Целска гуска

Регистрирање на листата со адреси

Вашата адреса на е-пошта:
Држава
Јазик

Antispam:

Copyright © Енциклопедија на раси на живина, 2011–2024. Сите права се задржани.
Мапа на веб-локацијата – Листа на сите раси на живина
Последно ажурирање: 11. февруари 2024