Енциклопедија на раси на живина > Гуски > Хуојенска гуска

Хуојенска гуска Facebook Twitter LinkedIn

Опис на расите

Хуојенска гуска

Боја на перјата бело

Тежина
гусак 3,7-4,5 kg
гуска 3,5-4,3 kg

Земја на потекло Кина

Носивост 100 јајца

Тежина на јајца 120-130 g

Боја на јајца бело

Употреба јајце, месо

Величина на прстен
гусак - mm
гуска - mm

Фото-галерија


Copyright © Енциклопедија на раси на живина, 2011–2020. Сите права се задржани.
Мапа на веб-локацијата – Листа на сите раси на живина
Последно ажурирање: 11. октомври 2019