Енциклопедија на раси на живина > Гуски > Холмогорска гуска

Холмогорска гуска Facebook Twitter LinkedIn

Опис на расите

слика Холмогорска гуска

Холмогорска гуска

Холмогорска гуска

Боја на перјата бело, сиви-шарени, сиви

Тежина
гусак 10,8-11,7 kg
гуска 9,1-10,5 kg

Земја на потекло Русија

Носивост 11-14 (20) јајца

Тежина на јајца 170-220 g

Боја на јајца бело

Употреба месо, перја

Величина на прстен
гусак 27 mm
гуска 27 mm

Фото-галерија

слика
слика
слика
слика
слика Холмогорска гуска, гусак
Холмогорска гуска, гусак
слика Холмогорска гуска, гусак
Холмогорска гуска, гусак
слика Холмогорска гуска, гусак
Холмогорска гуска, гусак
слика Холмогорска гуска, гусак
Холмогорска гуска, гусак
слика Холмогорска гуска
Холмогорска гуска
слика Холмогорска гуска
Холмогорска гуска
слика Холмогорска гуска, еден пар 1,1
Холмогорска гуска, еден пар 1,1

Регистрирање на листата со адреси

Вашата адреса на е-пошта:
Држава
Јазик

Antispam:

Copyright © Енциклопедија на раси на живина, 2011–2024. Сите права се задржани.
Мапа на веб-локацијата – Листа на сите раси на живина
Последно ажурирање: 11. февруари 2024