Енциклопедија на раси на живина > Патки > Холандска патка

Холандска патка Facebook Twitter LinkedIn

Опис на расите

Холандска патка

Боја на перјата повеќебојни

Тежина
патор 1,5-1,8 kg
патка 1,4-1,7 kg

Земја на потекло Холандија

Носивост 175-200 јајца

Тежина на јајца 60 g

Боја на јајца бело

Употреба јајце

Величина на прстен
патор 14 mm
патка 14 mm

Фото-галерија

Регистрирање на листата со адреси

Вашата адреса на е-пошта:
Држава
Јазик

Antispam:

Copyright © Енциклопедија на раси на живина, 2011–2024. Сите права се задржани.
Мапа на веб-локацијата – Листа на сите раси на живина
Последно ажурирање: 19. април 2024