Енциклопедија на раси на живина > Кокошки > Фризиска кокошка

Фризиска кокошка Facebook Twitter Google Plus LinkedIn

Опис на расите

слика Фризиска кокошка

Фризиска кокошка

Увоз март-април 2019: Увезуваме јајца за испилување од следниве раси.

Фризиска кокошка

Боја на перјата

Тежина
петел 1,5-1,6 kg
кокошка 1,2-1,3 kg

Земја на потекло Холандија

Носивост 160 јајца

Тежина на јајца 55 g

Боја на јајца бело

Употреба јајце

Величина на прстен
петел 15 mm
кокошка 14 mm

Понуда за продажба

Фризиска кокошкамарт–мајјуни–септември
1 јајце за испилување6 €не е достапна
пилене е достапнане е достапна
петелне е достапнане е достапна
кокошкане е достапнане е достапна
еден пар 1,1не е достапнане е достапна
една тројка 1,2не е достапнане е достапна

Нарачајте овде

Фото-галерија

слика Фризиска кокошка, кокошка
Фризиска кокошка, кокошка
слика Фризиска кокошка, кокошка
Фризиска кокошка, кокошка

Регистрирање на листата со адреси

Вашата адреса на е-пошта:
Држава
Јазик

Antispam:Copyright © Енциклопедија на раси на живина, 2011–2019. Сите права се задржани.
Мапа на веб-локацијата – Листа на сите раси на живина
Последно ажурирање: 12. јануари 2019