Енциклопедија на раси на живина > Гуски > Франконска гуска

Франконска гуска Facebook Twitter LinkedIn

Опис на расите

слика Франконска гуска

Франконска гуска

Франконска гуска

Боја на перјата сини

Тежина
гусак 5-6 kg
гуска 4-5 kg

Земја на потекло Германија

Носивост 20 јајца

Тежина на јајца 140 g

Боја на јајца бело

Употреба месо, перја

Величина на прстен
гусак 22 mm
гуска 22 mm

Фото-галерија

слика Франконска гуска, сини
Франконска гуска, сини
слика Франконска гуска, сини-шарени
Франконска гуска, сини-шарени

Регистрирање на листата со адреси

Вашата адреса на е-пошта:
Држава
Јазик

Antispam:

Copyright © Енциклопедија на раси на живина, 2011–2024. Сите права се задржани.
Мапа на веб-локацијата – Листа на сите раси на живина
Последно ажурирање: 11. февруари 2024