Енциклопедија на раси на живина > Гуски > Фенгчхеншка сива гуска

Фенгчхеншка сива гуска

Опис на расите

Фенгчхеншка сива гуска

Боја на перјата кафеаво

Тежина
гусак 4,3 kg
гуска 3,5 kg

Земја на потекло Кина

Носивост 35-40 јајца

Тежина на јајца 160 g

Боја на јајца бело

Употреба јајце, месо, перја

Величина на прстен
гусак - mm
гуска - mm

Фото-галерија


Регистрирање на листата со адреси

Вашата адреса на е-пошта:
Држава
Јазик


Copyright © Енциклопедија на раси на живина, 2011–2018. Сите права се задржани.
Мапа на веб-локацијата – Листа на сите раси на живина
Последно ажурирање: 04. јануари 2018