Енциклопедија на раси на живина > Гуски > Фарска гуска

Фарска гуска Facebook Twitter LinkedIn

Опис на расите

слика Фарска гуска

Фарска гуска

Фарска гуска

Боја на перјата сиви-шарени, сини-шарени

Тежина
гусак 5-5,5 kg
гуска 4-4,5 kg

Земја на потекло Фарски Острови

Носивост 10-20 јајца

Тежина на јајца 130 g

Боја на јајца бело

Употреба месо, перја

Величина на прстен
гусак 22 mm
гуска 22 mm

Фото-галерија

слика Фарска гуска, гуска
Фарска гуска, гуска
слика Фарска гуска, гусак
Фарска гуска, гусак
слика Фарска гуска, гусак
Фарска гуска, гусак
слика Фарска гуска, гуска
Фарска гуска, гуска
слика Фарска гуска, еден пар 1,1
Фарска гуска, еден пар 1,1
слика Фарска гуска, гуска
Фарска гуска, гуска
слика Фарска гуска, гуска
Фарска гуска, гуска
слика Фарска гуска, еден пар 1,1
Фарска гуска, еден пар 1,1

Регистрирање на листата со адреси

Вашата адреса на е-пошта:
Држава
Јазик

Antispam:

Copyright © Енциклопедија на раси на живина, 2011–2024. Сите права се задржани.
Мапа на веб-локацијата – Листа на сите раси на живина
Последно ажурирање: 19. април 2024