Енциклопедија на раси на живина > Гуски > Тхајхуска гуска

Тхајхуска гуска Facebook Twitter Google Plus LinkedIn

Опис на расите

Тхајхуска гуска

Боја на перјата бело

Тежина
гусак 4,5 kg
гуска 3,5 kg

Земја на потекло Кина

Носивост 60-123 јајца

Тежина на јајца 140 g

Боја на јајца бело

Употреба јајце, месо, перја

Величина на прстен
гусак - mm
гуска - mm

Фото-галерија


Регистрирање на листата со адреси

Вашата адреса на е-пошта:
Држава
Јазик

Antispam:Copyright © Енциклопедија на раси на живина, 2011–2019. Сите права се задржани.
Мапа на веб-локацијата – Листа на сите раси на живина
Последно ажурирање: 12. јануари 2019