Енциклопедија на раси на живина > Гуски > Тулска гуска

Тулска гуска Facebook Twitter LinkedIn

Опис на расите

слика Тулска гуска

Тулска гуска

Тулска гуска

Боја на перјата сиви, жолти

Тежина
гусак 5,5 kg
гуска 4,5 kg

Земја на потекло Русија

Носивост - јајца

Тежина на јајца 150 g

Боја на јајца бело

Употреба месо, перја, борби со гуски

Величина на прстен
гусак 27 mm
гуска 27 mm

Фото-галерија

слика Тулска гуска
Тулска гуска

Регистрирање на листата со адреси

Вашата адреса на е-пошта:
Држава
Јазик

Antispam:

Copyright © Енциклопедија на раси на живина, 2011–2024. Сите права се задржани.
Мапа на веб-локацијата – Листа на сите раси на живина
Последно ажурирање: 11. февруари 2024