Енциклопедија на раси на живина > Кокошки > Трансилваниска головратна кокошка

Трансилваниска головратна кокошка Facebook Twitter LinkedIn

Опис на расите

Трансилванска головрата кокошка
слика Трансилваниска головратна кокошка

Трансилваниска головратна кокошка

Трансилваниска головратна кокошка

Боја на перјата црни, сини

Тежина
петел 1 kg
кокошка 0,9 kg

Земја на потекло Романија

Носивост 140 јајца

Тежина на јајца 40 g

Боја на јајца бело

Употреба јајце, одгледување како хоби

Величина на прстен
петел 13 mm
кокошка 11 mm

Фото-галерија

слика

Регистрирање на листата со адреси

Вашата адреса на е-пошта:
Држава
Јазик

Antispam:

Copyright © Енциклопедија на раси на живина, 2011–2024. Сите права се задржани.
Мапа на веб-локацијата – Листа на сите раси на живина
Последно ажурирање: 19. април 2024