Енциклопедија на раси на живина > Кокошки > Тирингијска кокошка

Тирингијска кокошка Facebook Twitter Google Plus LinkedIn

Опис на расите

слика Тирингијска кокошка

Тирингијска кокошка

Увоз март-април 2019: Увезуваме јајца за испилување од следниве раси.

Тирингијска кокошка

Боја на перјата

Тежина
петел 2-2,5 kg
кокошка 1,5-2 kg

Земја на потекло Германија

Носивост 150 јајца

Тежина на јајца 55 g

Боја на јајца бело

Употреба јајце

Величина на прстен
петел 18 mm
кокошка 16 mm

Понуда за продажба

Тирингијска кокошкамарт–мајјуни–септември
1 јајце за испилување6 €не е достапна
пилене е достапнане е достапна
петелне е достапнане е достапна
кокошкане е достапнане е достапна
еден пар 1,1не е достапнане е достапна
една тројка 1,2не е достапнане е достапна

Нарачајте овде

Фото-галерија

слика Тирингијска кокошка, петел
Тирингијска кокошка, петел
слика Тирингијска кокошка, пиле
Тирингијска кокошка, пиле
слика Тирингијска кокошка, пиле
Тирингијска кокошка, пиле

Регистрирање на листата со адреси

Вашата адреса на е-пошта:
Држава
Јазик

Antispam:Copyright © Енциклопедија на раси на живина, 2011–2019. Сите права се задржани.
Мапа на веб-локацијата – Листа на сите раси на живина
Последно ажурирање: 19. јануари 2019