Енциклопедија на раси на живина > Фазани > Тенеброзус фазан

Тенеброзус фазан Facebook Twitter LinkedIn

Опис на расите

слика Тенеброзус фазан

Тенеброзус фазан

Тенеброзус фазан

Боја на перјата

Тежина
фазан 0,9-2 kg
женка фазан 0,7-1,5 kg

Земја на потекло Азија

Носивост 16-22 јајца

Тежина на јајца 25-38 g

Боја на јајца маслинесто зелено

Употреба месо, одгледување како хоби

Величина на прстен
фазан 12 mm
женка фазан 12 mm

Фото-галерија

слика Тенеброзус фазан, женка фазан
Тенеброзус фазан, женка фазан
слика Тенеброзус фазан, женка фазан
Тенеброзус фазан, женка фазан
слика Тенеброзус фазан, пиле фазан
Тенеброзус фазан, пиле фазан
слика Тенеброзус фазан, пиле фазан
Тенеброзус фазан, пиле фазан
слика Тенеброзус фазан, пиле фазан
Тенеброзус фазан, пиле фазан

Регистрирање на листата со адреси

Вашата адреса на е-пошта:
Држава
Јазик

Antispam:

Copyright © Енциклопедија на раси на живина, 2011–2024. Сите права се задржани.
Мапа на веб-локацијата – Листа на сите раси на живина
Последно ажурирање: 11. февруари 2024