Енциклопедија на раси на живина > Гуски > Твентска гуска

Твентска гуска Facebook Twitter Google Plus LinkedIn

Опис на расите

слика Твентска гуска

Твентска гуска

Увоз февруари-април 2019: Увезуваме јајца за испилување од следниве раси.

Твентска гуска

Боја на перјата сиви-шарени

Тежина
гусак 5-6 kg
гуска 4-5 kg

Земја на потекло Холандија

Носивост 20 јајца

Тежина на јајца 160 g

Боја на јајца бело

Употреба месо, перја

Величина на прстен
гусак 22 mm
гуска 22 mm

Понуда за продажба

Твентска гускамарт–мајјуни–септември
1 јајце за испилување20 €не е достапна
гусчене е достапнане е достапна
гусакне е достапнане е достапна
гускане е достапнане е достапна
еден пар 1,1не е достапнане е достапна
една тројка 1,2не е достапнане е достапна

Нарачајте овде

Фото-галерија

слика
слика Твентска гуска
Твентска гуска
слика Твентска гуска
Твентска гуска
слика Твентска гуска
Твентска гуска

Регистрирање на листата со адреси

Вашата адреса на е-пошта:
Држава
Јазик

Antispam:Copyright © Енциклопедија на раси на живина, 2011–2019. Сите права се задржани.
Мапа на веб-локацијата – Листа на сите раси на живина
Последно ажурирање: 12. јануари 2019