Енциклопедија на раси на живина > Гуски > Суховска гуска

Суховска гуска Facebook Twitter LinkedIn

Опис на расите

слика Суховска гуска

Суховска гуска

Суховска гуска

Боја на перјата жолти

Тежина
гусак 6,5-7,5 kg
гуска 5,5-6,5 kg

Земја на потекло Словачка

Носивост 14-16 јајца

Тежина на јајца 140 g

Боја на јајца бело

Употреба месо, перја

Величина на прстен
гусак 27 mm
гуска 27 mm

Фото-галерија

слика Суховска гуска, еден пар 1,1
Суховска гуска, еден пар 1,1
слика Суховска гуска, гуска
Суховска гуска, гуска
слика Суховска гуска, гуска
Суховска гуска, гуска
слика Суховска гуска, гусак - гусче
Суховска гуска, гусак - гусче
слика Суховска гуска, еден пар 1,1
Суховска гуска, еден пар 1,1
слика Суховска гуска, гусче
Суховска гуска, гусче

Регистрирање на листата со адреси

Вашата адреса на е-пошта:
Држава
Јазик

Antispam:

Copyright © Енциклопедија на раси на живина, 2011–2024. Сите права се задржани.
Мапа на веб-локацијата – Листа на сите раси на живина
Последно ажурирање: 24. март 2024