Енциклопедија на раси на живина > Мисирки > Стандардна бронзена мисирка

Стандардна бронзена мисирка Facebook Twitter LinkedIn

Опис на расите

слика Стандардна бронзена мисирка

Стандардна бронзена мисирка

Стандардна бронзена мисирка

Боја на перјата

Тежина
мисир 12-15 kg
мисирка 6,5-7,5 kg

Земја на потекло Америка

Носивост 14-30 јајца

Тежина на јајца 80 g

Боја на јајца крем со точки

Употреба месо

Величина на прстен
мисир 27 mm
мисирка 24 mm

Фото-галерија

слика Стандардна бронзена мисирка, мисир
Стандардна бронзена мисирка, мисир
слика Стандардна бронзена мисирка, мисир
Стандардна бронзена мисирка, мисир
слика Стандардна бронзена мисирка, мисир
Стандардна бронзена мисирка, мисир
слика Стандардна бронзена мисирка, мисир
Стандардна бронзена мисирка, мисир
слика Стандардна бронзена мисирка, мисир
Стандардна бронзена мисирка, мисир
слика Стандардна бронзена мисирка, мисирка
Стандардна бронзена мисирка, мисирка
слика Стандардна бронзена мисирка, мисирка
Стандардна бронзена мисирка, мисирка
слика Стандардна бронзена мисирка, јајце
Стандардна бронзена мисирка, јајце
слика Стандардна бронзена мисирка, пиле
Стандардна бронзена мисирка, пиле
слика Стандардна бронзена мисирка, пиле
Стандардна бронзена мисирка, пиле

Регистрирање на листата со адреси

Вашата адреса на е-пошта:
Држава
Јазик

Antispam:

Copyright © Енциклопедија на раси на живина, 2011–2024. Сите права се задржани.
Мапа на веб-локацијата – Листа на сите раси на живина
Последно ажурирање: 11. февруари 2024