Енциклопедија на раси на живина > Патки > Сребрена пругаста патка

Сребрена пругаста патка Facebook Twitter Google Plus LinkedIn

Опис на расите

слика Сребрена пругаста патка

Сребрена пругаста патка

Сребрена пругаста патка

Боја на перјата сребрено, диваи

Тежина
патор 2,3-2,5 kg
патка 2-2,3 kg

Земја на потекло Велика Британија

Носивост 180-200 јајца

Тежина на јајца 65-70 g

Боја на јајца бело

Употреба месо

Величина на прстен
патор 15 mm
патка 15 mm

Фото-галерија

слика Сребрена пругаста патка, патор
Сребрена пругаста патка, патор
слика Сребрена пругаста патка, патка
Сребрена пругаста патка, патка

Регистрирање на листата со адреси

Вашата адреса на е-пошта:
Држава
Јазик

Antispam:Copyright © Енциклопедија на раси на живина, 2011–2019. Сите права се задржани.
Мапа на веб-локацијата – Листа на сите раси на живина
Последно ажурирање: 12. јануари 2019