Енциклопедија на раси на живина > Патки > Сребрена Еплјард патка

Сребрена Еплјард патка Facebook Twitter LinkedIn

Опис на расите

Расата еплјард ја развил во 1940-тите Реџиналд Еплјард, во Вест Сафок, Англија. Се обидувал да создаде совршена патка со погодна комбинација на убавина, големина, многу големи и бели јајца, и длабоки, долги и широки гради. Расата се заснова на вкрстување помеѓу големите раси на патки руен, пекин и ејлсбери. Минијатурните еплјард ги создал Том Бартлет во 1970/80-тите.

Сребрена Еплјард патка

Боја на перјата сребрено, диваи

Тежина
патор 4,1 kg
патка 3,6 kg

Земја на потекло Велика Британија

Носивост 120 јајца

Тежина на јајца 65-80 g

Боја на јајца бело

Употреба месо

Величина на прстен
патор 18 mm
патка 18 mm

Фото-галерија

Регистрирање на листата со адреси

Вашата адреса на е-пошта:
Држава
Јазик

Antispam:

Copyright © Енциклопедија на раси на живина, 2011–2024. Сите права се задржани.
Мапа на веб-локацијата – Листа на сите раси на живина
Последно ажурирање: 19. април 2024