Енциклопедија на раси на живина > Гуски > Сканијска гуска

Сканијска гуска Facebook Twitter LinkedIn

Опис на расите

слика Сканијска гуска

Сканијска гуска

Сканијска гуска

Боја на перјата сиви-шарени

Тежина
гусак 8-11 kg
гуска 7-8 kg

Земја на потекло Шведска

Носивост 15 јајца

Тежина на јајца 180 g

Боја на јајца бело

Употреба месо, перја

Величина на прстен
гусак 27 mm
гуска 27 mm

Фото-галерија

слика Сканијска гуска
Сканијска гуска
слика Сканијска гуска
Сканијска гуска

Регистрирање на листата со адреси

Вашата адреса на е-пошта:
Држава
Јазик

Antispam:

Copyright © Енциклопедија на раси на живина, 2011–2024. Сите права се задржани.
Мапа на веб-локацијата – Листа на сите раси на живина
Последно ажурирање: 11. февруари 2024