Енциклопедија на раси на живина > Гуски > Сипхуска гуска

Сипхуска гуска Facebook Twitter LinkedIn

Опис на расите

Сипхуска гуска

Боја на перјата бело, кафеаво

Тежина
гусак 6 kg
гуска 5,5 kg

Земја на потекло Кина

Носивост 30 јајца

Тежина на јајца 210 g

Боја на јајца бело

Употреба месо, јајце

Величина на прстен
гусак - mm
гуска - mm

Фото-галерија


Регистрирање на листата со адреси

Вашата адреса на е-пошта:
Држава
Јазик

Antispam:

Copyright © Енциклопедија на раси на живина, 2011–2022. Сите права се задржани.
Мапа на веб-локацијата – Листа на сите раси на живина
Последно ажурирање: 01. јануари 2022