Енциклопедија на раси на живина > Гуски > Сечуанска бела гуска

Сечуанска бела гуска Facebook Twitter LinkedIn

Опис на расите

Сечуанска бела гуска

Боја на перјата бело

Тежина
гусак 5 kg
гуска 4,9 kg

Земја на потекло Кина

Носивост 40-60 јајца

Тежина на јајца 140 g

Боја на јајца бело

Употреба јајце, месо, перја

Величина на прстен
гусак - mm
гуска - mm

Фото-галерија

Регистрирање на листата со адреси

Вашата адреса на е-пошта:
Држава
Јазик

Antispam:

Copyright © Енциклопедија на раси на живина, 2011–2024. Сите права се задржани.
Мапа на веб-локацијата – Листа на сите раси на живина
Последно ажурирање: 19. април 2024