Енциклопедија на раси на живина > Патки > Семоиска патка

Семоиска патка Facebook Twitter LinkedIn

Опис на расите

Семоиска патка

Боја на перјата бело

Тежина
патор 1,1-1,5 kg
патка 1-1,25 kg

Земја на потекло Белгија

Носивост 50 јајца

Тежина на јајца 50 g

Боја на јајца бело

Употреба месо

Величина на прстен
патор 12 mm
патка 12 mm

Фото-галерија

Регистрирање на листата со адреси

Вашата адреса на е-пошта:
Држава
Јазик

Antispam:

Copyright © Енциклопедија на раси на живина, 2011–2024. Сите права се задржани.
Мапа на веб-локацијата – Листа на сите раси на живина
Последно ажурирање: 19. април 2024