Енциклопедија на раси на живина > Гуски > Севастополска гуска

Севастополска гуска Facebook Twitter Google Plus LinkedIn

Опис на расите

слика Севастополска гуска

Севастополска гуска

Увоз февруари-април 2019: Увезуваме јајца за испилување од следниве раси.

Севастополска гуска

Боја на перјата кадрави перја + бело, сиви-шарени, жолти,

Тежина
гусак 5,7-7 kg
гуска 4,5-6 kg

Земја на потекло Украина, Романија, Унгарија

Носивост 40-60 јајца

Тежина на јајца - g

Боја на јајца бело

Употреба месо, перја, одгледување како хоби

Величина на прстен
гусак - mm
гуска - mm

Понуда за продажба

Севастополска гускамарт–мајјуни–септември
1 јајце за испилување20 €не е достапна
гусчене е достапнане е достапна
гусакне е достапнане е достапна
гускане е достапнане е достапна
еден пар 1,1не е достапнане е достапна
една тројка 1,2не е достапнане е достапна

Нарачајте овде

Фото-галерија

слика Севастополска гуска, бело
Севастополска гуска, бело
слика Севастополска гуска, жолти
Севастополска гуска, жолти

Регистрирање на листата со адреси

Вашата адреса на е-пошта:
Држава
Јазик

Antispam:Copyright © Енциклопедија на раси на живина, 2011–2019. Сите права се задржани.
Мапа на веб-локацијата – Листа на сите раси на живина
Последно ажурирање: 19. јануари 2019