Енциклопедија на раси на живина > Кокошки > Свилена кокошка

Свилена кокошка Facebook Twitter Google Plus LinkedIn

Опис на расите

слика Свилена кокошка

Свилена кокошка

Увоз март-април 2019: Увезуваме јајца за испилување од следниве раси.

Свилена кокошка

Боја на перјата повеќебојни

Тежина
петел 1,1-2 kg
кокошка 0,9-1,4 kg

Земја на потекло Индија, Кина

Носивост 60 јајца

Тежина на јајца 35 g

Боја на јајца крем

Употреба месо, одгледување како хоби

Величина на прстен
петел 16 mm
кокошка 15 mm

Понуда за продажба

Свилена кокошкамарт–мајјуни–септември
1 јајце за испилување6 €не е достапна
пилене е достапнане е достапна
петелне е достапнане е достапна
кокошкане е достапнане е достапна
еден пар 1,1не е достапнане е достапна
една тројка 1,2не е достапнане е достапна

Нарачајте овде

Фото-галерија

слика Свилена кокошка, кокошка
Свилена кокошка, кокошка
слика Свилена кокошка, петел
Свилена кокошка, петел
слика Свилена кокошка, кокошка
Свилена кокошка, кокошка
слика Свилена кокошка, петел
Свилена кокошка, петел
слика Свилена кокошка, петел
Свилена кокошка, петел
слика Свилена кокошка, петел
Свилена кокошка, петел
слика Свилена кокошка, петел
Свилена кокошка, петел
слика Свилена кокошка, кокошка
Свилена кокошка, кокошка

Регистрирање на листата со адреси

Вашата адреса на е-пошта:
Држава
Јазик

Antispam:Copyright © Енциклопедија на раси на живина, 2011–2019. Сите права се задржани.
Мапа на веб-локацијата – Листа на сите раси на живина
Последно ажурирање: 19. јануари 2019