Енциклопедија на раси на живина > Патки > Саксонска патка

Саксонска патка Facebook Twitter Google Plus LinkedIn

Опис на расите

слика Саксонска патка

Саксонска патка

Увоз март-април 2019: Увезуваме јајца за испилување од следниве раси.

Саксонска патка

Боја на перјата сино-жолти

Тежина
патор 3,3-4,2 kg
патка 2,8-3,7 kg

Земја на потекло Германија

Носивост 100 јајца

Тежина на јајца 80 g

Боја на јајца бело

Употреба месо

Величина на прстен
патор 18 mm
патка 18 mm

Понуда за продажба

Саксонска паткамарт–мајјуни–септември
1 јајце за испилување8 €не е достапна
патчене е достапнане е достапна
паторне е достапнане е достапна
паткане е достапнане е достапна
еден пар 1,1не е достапнане е достапна
една тројка 1,2не е достапнане е достапна

Нарачајте овде

Фото-галерија

слика Саксонска патка, патор
Саксонска патка, патор
слика Саксонска патка, патка
Саксонска патка, патка

Регистрирање на листата со адреси

Вашата адреса на е-пошта:
Држава
Јазик

Antispam:Copyright © Енциклопедија на раси на живина, 2011–2019. Сите права се задржани.
Мапа на веб-локацијата – Листа на сите раси на живина
Последно ажурирање: 19. јануари 2019